Desert Eagle: Tun sub forma de pistol

Desert_Eagle_beside_a_box_of_Speer_325_Grain_HP

Calibru: .357 Magnum; .41 Magnum (scos din uz); .44 Magnum; .440 Cor-bon; .50 AE

Lungime: in functie de model intre 26 cm si 37 cm

Greutate: aproximativ 2 kg

Capacitatea incarcatorului: 7, 8 sau 9 cartuse in functie de calibrul acestora

Proiectul Desert Eagle a luat fiinta in anul 1979 cand un grup de trei oameni au luat decizia de a crea un pistol cu functionare pe baza de gaz, semi-automat si care sa foloseasca munitie Magnum, infiintand astfel compania Magnum Research Inc. in St. Paul, Minnesota, SUA.Astfel, in 1982 a fost anuntat primul pistol ce purta numele Eagle 357.Compania a patentat designul de baza al Desert Eagle in 1980, iar prima arma a fost fabricata in 1981.Aceasta era functionala in proportie de 80% si avea caracteristici de tragere foarte bune.Ultimele retusuri au fost facute insa de o companie israeliana si anume Israel Military Industries (IMI) in urma unui contract incheiat cu Magnum Research Inc.Dupa o multime de teste implicand mii de focuri trase, a fost scos un model de sine statator ce opera calibrul .357 Magnum si a fost produs intr-un tiraj de putin peste 1.000 de bucati.Proiectul nu a fost complet, iar in 1985, teava pistolului a fost inlocuita cu una poligonala in scopul de a creste precizia armei.In 1987 a fost introdus modelul ce folosea calibrul .41 Magnum pentru a acoperi o nisa a pietei de armament.In 1989, modeului Mark VII, calibru .41 Magnum, a devenit standard.In anul 1996, Magnum Research Inc. a introdus ceea ce parea imposibil si a inceput productia modelului Desert Eagle .50 Action Express.Incepand cu acel moment, mai multi producatori au incercat sa introduca acest calibru, .50, in armele lor insa unul singur a supravietuit…Desert Eagle.

DesertEagle_50AE

In timp ce IMI produce un pistol asemanator ca aspect, Jericho 941, vandut de Magnum Research Inc. sub denumirea de “Baby Eagle“, armele nu prezinta nicio asemanare functionala in afara de calibru.Modelul Jericho 941 are la baza pistolul CZ 75 produs de compania ceha Česká zbrojovka Uherský Brod.

Modelul Jericho 941

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Datorita dimensiunii sale imense si a puterii de trage, Desert Eagle a ajuns la nivel de cult, devenind un cliseu prin nenumaratele aparitii in productiile cinematografice.Acest pistol a fost creat in principal pentru uz civil, in dotarea fortelor de ordine sau a armatelor fiind practic inexistent.In anul 2009 Magnum Research Inc. a scos un pistol denumit “Micro Desert Eagle” dar care seamana extrem de putin cu originalul Desert Eagle fiind un pistol de buzunar din aceeasi clasa cu modele precum Sig Sauer P230/232 sau Walther PPK.Singurul calibru disponibil este .380 ACP.

acfce3d

In concluzie, Desert Eagle este un pistol foarte puternic, cu un incarcator mai mare decat orice revolver, robust si care permite o usoara schimbare a calibrului.Dimensiunile sale uriase, greutatea mult prea mare, reculul foarte puternic si pretul destul de mare il fac sa piarda mult pe piata armelor.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s